O nás

Vše začalo počátkem devadesátých let, kdy jsme otevřeli naši první restauraci. Od té doby uplynula řada let a za tu dobu jsme náš směr v gastronomii rozšířili o bezmála dalších 15 provozů.

V současné chvíli provozujeme gastronomická zařízení, která zahrnují restaurace, kantýny, kavárny, volnočasové areály, cateringové služby, fine dining restaurace a také vlastní koncepty.

Jelikož máme to štěstí a děláme práci, která nás baví a naplňuje, přicházíme stále s novými myšlenkami a koncepty. Mezi naše headlinery patří jednoznačně koncept „Jez chléb Pij kávu“ či „JEZ Waffle“.

Uvědomujeme si, že gastronomické služby již dávno nejsou pouze o jídle a pití. Zákazníci mají rádi pestrost, nápad, kvalitu, a to je přesně to, o co se snažíme na našich provozech a konceptech neustále posouvat a zdokonalovat. Budeme rádi, přijdete-li si nás do některého z našich provozů vyzkoušet. Těšíme se na Vás, Váš

„JEZ! KONCEPT“

Výkonný ředitel

Daniel Prošek

V gastronomii se pohybuji bezmála 25 let a stále miluji adrenalin, který s sebou provoz restaurací a gastronomických služeb přináší. U nás ve firmě se stále něco děje. Nezůstáváme u zaběhlých konvencí a jdeme dál v podobě vlastních koncepcí stravování, které pro naše hosty přinášíme. Největší odměnou pro mne je, když mohu pozorovat spokojené tváře našich hostů.

generální ředitel a jednatel společnosti

Tomáš Bergmann

Své zkušenosti v oboru jsem začal sbírat hned po střední škole, a i když jsem se pokoušel prosadit původně v jiném oboru, stále mě to k jídlu a pití táhlo. Vydal jsem se proto na zkušenou do zahraničí a po návratu jsem se pustil do oboru gastronomie na plný úvazek. Věřím, že to bylo správné rozhodnutí. Je radost se starat o naše hosty, klienty a partnery.

Naše historie

POĎEKOVÁNÍ

Jsme rádi, že jste navštívili naše webové stránky a přeje Vám příjemné čtení naší historie. Dočtete se ve stručnosti o vývoji naší společnosti, rozděleném do jednotlivých roků.

2017

JEZ KONCEPT

Naše gastronomická skupina je díky své historii a zkušenostem jedna z nejdéle působící společností na českém trhu. Díky dlouholetým zkušenostem a vývoji jednotlivých divizí, projektů a cateringových služeb obsáhneme velmi široké spektrum gastronomických služeb. Cítili jsme proto, že by bylo vhodné zastřešit všechny naše aktivity společnou značkou. A právě z této myšlenky vznikl „JEZ KONCEPT“, jehož stránky právě pročítáte.

Nové výrobní a administrativní sídlo firmy

Díky rozvoji celé firmy jsme byli nuceni najít větší prostory pro naši výrobnu i pro administrativní část společnosti. Na konci roku 2017 Vás díky tomu budeme moci přivítat v naší nové moderní centrální kuchyni a kancelářských prostorách.

Jez Piizerie – Hostivařská Přehrada

Otevřeli jsme pro vás sezonní restauraci v areálu Hostivařské přehrady. Ochutnat u nás můžete výbornou domácí pizzu či domácí grissini nebo často opomíjené smažené grundle. Bohatý sortiment jídla a nápojů uspokojí každého dospělého i naše nejmenší návštěvníky.

Kavárnu JEZ CHLÉB & PIJ KÁVU

V duchu naší koncepce jsme otevřeli Kavárnu JEZ CHLÉB & PIJ KÁVU v prostorech banky ČSOB Inspirace na Jungmannově náměstí v Praze. Kavárna je postavena na kvalitní jednodruhové kávě, snackovém typu občerstvení z produktové řady Jez chléb a kvalitním proškoleném personálu s baristickými zkouškami.

Kavárna Muzeum v Národním technickém muzeu

V lednu 2017 se stala naším dalším počinem druhá restaurace s názvem Kavárna Muzeum. Restaurace a kantýna v prostorách Národního technického muzea je věrnou kopií naše produktu v prostorách Národního Muzea z roku 2012. Jedná se prakticky o totožný projekt, jen v menších prostorách. Přijďte navštívit jedno z nejkrásnějších pražských muzeí a ochutnejte při tom dobroty v naší samoobslužné restauraci.

2016

VINOHRADSKÉ DIVADLO

V roce 2016 jsme se stali hrdými partnery představení Velká mela ve Vinohradském divadle v titulní roli s Václavem Vydrou. Krom pořádání slavnostního rautu jsme měli možnost ukázat na další přední scéně naše unikátní produkty pro divadelní bary. Představení bylo fantastické a jsme velmi rádi, že si našlo své diváky a že reprízy jsou vždy plné.

Restaurace a kavárna KORKORÁN

Naše zkušenosti z provozování volnočasového areálu i zkušenosti gastronomické jsme dále mohli využít při realizaci projektu Restaurace a kavárna Korkorán v areálu Vltavanů 229. Restaurace je zaměřená na rodiny s dětmi, její součástí je přilehlý venkovní volnočasový park s dětským lanovým centrem, tobogány a prolézačkami pro děti. Do areálu je vstup zdarma. Areál a kavárna jsou ideálním místem pro pořádání dětských oslav a dalších událostí. Díky ideální poloze areálu, těsně vedle cyklostezky Podolí-Braník, si naše služby oblíbili také sportovci.

OFFICE CATERING – JEZ OFFICE

Nový projektem společnosti se stal projekt „Office Catering“, dnes nově nazýván „JEZ OFFICE“, jehož podstatou je donáška kvalitního občerstvení do kanceláří. Projekt je opět založen na našich domácích produktech z pekárny a cukrárny a okamžitě po jeho spuštění se stal velmi zajímavou součástí konceptu „Jez chléb & Pij kávu“ a našel si svou klientelu po celé Praze.

Bufety Státní opera

Dalším dílkem spolupráce s Národním divadlem se stal provoz divadelních barů ve Státní opeře. Stejně jako v dalších případech se jednalo o provozování divadelních barů a zajištění cateringových služeb v celém objektu Státní opery. Provoz bude dále pokračovat po celkové rekonstrukci budovy Státní opery.

2014

Divadlo v Dlouhé

S konceptem produktů pro divadelní bary jsme v roce 2014 uspěli i ve výběrovém řízení v Divadle v Dlouhé, kde jsme začali s provozem divadelního klubu a bufetů pro diváky i se zajišťováním komplexních cateringových služeb. Při realizaci tohoto projektu se nám naskytla jedinečná možnost si vyzkoušet provoz divadelních barů a divadelního klubu v menším prostředí.

2013

Café bar Deštník VŠE – restaurace a kantýna

V roce 2013 jsme otevřeli další zajímavý projekt, tentokrát v budově Vysoké školy ekonomické v Praze. Café bar Deštník je kombinací moderní restaurace a kantýny, zaměřené na studenty a zaměstnance vysoké školy. V kantýně i restauraci využíváme všechny produktové řady naše konceptu. Ať už se jedná o rychlé občerstvení z konceptu „JEZ CHLÉB & PIJ KÁVU“, produkty z naší cukrárny, obědové menu i moderní minutkovou kuchyni.

2012

JEZ CHLÉB & PIJ KÁVU

V návaznosti na otevření Kavárny muzeum a v rámci dalšího působení jsme spustili projekt „JEZ CHLÉB & PIJ KÁVU“, který se stal velmi rychle součástí všech našich aktivit.

Divadelní klub Státní Opera

Díky naší výborné spolupráci s Národním divadlem jsme byli v roce 2012 osloveni s nabídkou převzít zaměstnanecký klub ve Státní Opeře. Jednalo se o projekt kantýny kombinované se zajištěním závodního stravování pro herce a zaměstnance na denní bázi, v rozsahu cca 80-100 obědů a večeří denně, a prodej doplňkového sortimentu. Klub jsme provozovali úspěšně až do rekonstrukce celé budovy, která započala v roce 2016. Po rekonstrukci budovy máme v plánu spolu s Národním divadlem v provozu klubu pokračovat.

Café & canteen – Kavárna Muzeum

V nové budově Národního Muzea jsme otevřeli nový koncept založený na kavárenském provozu spojeným s moderní kantýnou, zajištěním závodního stravování pro zaměstnance Národního muzea, návštěvníky muzea, ale i širokou veřejnost. Idea provozu Kavárny Muzeum je postavená na hesle ,,Jez chléb & pij kávu“, což znamená špičkovou kávovou kulturu pražírny DoubleShot ve spojení s našimi obloženými chleby, pečenými přímo v naší pekárně. Naše profesionální pekárenské a cukrárenské zázemí nám umožňuje nabízet domácí produkty v té nejvyšší kvalitě a čerstvosti, kdykoli a kdekoli. Zajištění cateringových služeb pro potřeby Národního muzea nebo nájemcům společných prostor je opět součástí tohoto projektu.

2008

Bufety v Národním a Stavovském divadle

V roce 2007 jsme se účastnili výběrového řízení na provozovatele divadelních barů pro Národní divadlo a podvedlo se nám v tendru uspět i přes to, že o provozy byl velký zájem u dalších gastronomických firem. Činnost jsme zde zahájili 1. 8. 2008 a kromě provozu bufetů v Národním a Stavovském divadle jsme se stali také partnerem Národního divadla při pořádání všech důležitých událostí, na které zajišťujeme komplexní gastronomický servis. Postupně jsme na trh přišli s unikátní řadou produktů pro divadelní bary a s touto koncepcí pak uspěli i v dalších divadlech v Praze.

2003

divadelní klub Kolowrat

V prostorách Kolowratského paláce jsme převzali provoz divadelního klubu a postupně z něj vybudovali zajímavou divadelní restauraci s názvem Divadelní klub Kolowrat. Po dlouhou dobu jsme zde zajišťovali závodní stravování pro zaměstnance Stavovského divadla, divadla Kolowrat i širokou veřejnost. V prostorách klubu se pořádalo velké množství oslav, přípitků, koktejlů i rautů pro Národní divadlo i další klienty.

1996

Hostivařská přehrada

V roce 1996 jsme se začali zabývat cateringovými službami a provozováním sportovně zábavního areálu Hostivařská přehrada, který provozujeme dodnes.

1994

Začátek

Historie naší společnosti sahá až do roku 1994, od kdy je datován začátek našeho podnikání v oblasti gastronomie. Právě v tomto roce jsme otevřeli první restauraci na Praze 2.